Onze kwaliteit en kenmerken

Industrieel beton

Als je kiest voor betonproducten, dan mag je ervan uitgaan dat het materiaal 30 tot 40 jaar kan blijven liggen of staan. Daarom levert boon beton producten die (tenzij anders vermeld) niet nader behandeld zijn met coatings of impregneermiddelen. Producten die tegen een stootje kunnen en veelvuldig in de openbare ruimte, agrarische sector of industrie gebruikt worden. Hierdoor blijft een industrieel karakter behouden en dat past ook bij veel particuliere projecten. Industrieel betekent: lichte afwijkingen qua kleur en maatvoering en af en toe een gaatje (luchtbelletje). Gebruik je het product niet alleen voor zijn functionele toepassing, maar ook voor de uitstraling, dan heeft dit alles met smaak te smaken. Houd je niet van een industriële look, kies dan voor producten die zijn nabewerkt, voor een keramische tegel of ander product.

Kalkuitbloei

Kalkuitbloei, witte uitslag ofwel calciumcarbonaat, is een bekend fenomeen bij betonproducten. Het wordt veroorzaakt door een chemisch reactie van cement en water. Deze witte uitslag verdwijnt in de regel vanzelf.

Productkenmerken kalkuitbloei

Tintverschil

Ondanks dat recepturen altijd gelijk zijn, blijft de productie van beton afhankelijk van bijvoorbeeld de weersomstandigheden (vocht, temperatuur, zonlicht). Tussen twee tegels, blokken of elementen kunnen hierdoor tintverschillen ontstaan. Dat kan storend zijn, maar de praktijk heeft bewezen dat elementen die naast elkaar liggen of staan, naar verloop van tijd minder tintverschil krijgen. Charme en enig geduld zijn hierbij dus het kernwoord.

Vlekken en afdrukken

Tijdens het produceren, opslag en vervoer worden afstandhouders gebruikt. Van hout of kunststof. Deze afstandhouders hebben contact met het product en precies op die punten ontstaan markeringen. Vocht kan op dit punt minder goed uit het product en de zon kan zijn werk minder goed doen tijdens het uitharden. Deze afdrukken zijn niet altijd even fraai, maar zullen langzaam verdwijnen. Ook na het plaatsen of leggen kunnen vlekken ontstaan. Bijvoorbeeld door looizuur van bladeren, meubels, bloembakken, zink, onbehandeld ijzer (corten) en zelfs sproeiwater.

Productkenmerken kalkuitbloei

Wat ook vervelend kan zijn, maar echt tijdelijk is, zijn kleine betondeeltjes die, zeker bij gekleurde producten, op het oppervlak van de platen liggen. Die zijn het gevolg van het productieproces. Het losmiddel dat wordt gebruikt om het product uit de mal te krijgen, blijft namelijk nog een tijdje op de elementen aanwezig. Het kan dan kleven onder je schoenen. Met water en schrobben gaat het sneller weg, maar let op: reinigen onder hoge druk en op te korte afstand, leidt tot een poreus product dat kwetsbaarder wordt voor alg en andere vlekvorming (zie hierboven).

Oervorming

In het zand en grind dat in betonproducten wordt toegepast komen soms mineralen voor die kunnen leiden tot kleine roestplekjes. Dat noemen we “oervorming”. Oervorming is niet te voorkomen. Herstellen kan door de roestvlek weg te frezen en het gat op te vullen met betonmortel, maar naar onze mening is het verstandiger om te accepteren dat het inherent is aan de keuze voor (industrieel) beton.

Productkenmerken oervorming

Vraag direct uw offerte aan!

Bel of mail Ronald

Als boon beton het niet kan leveren, is het waarschijnlijk niet te koop.
Hieronder ziet een selectie uit ons assortiment. Niet gevonden wat u zoekt?
Neem contact met Ronald op.


Inspiratie of een concrete oplossing nodig?

Neem snel contact op met boon beton en we gaan op zoek naar uw product met de beste prijs en levertijd.

BOON BETON BIEDT OPLOSSINGEN VOOR DE INFRA

boon beton is het bedrijf van Ronald Boon en sinds 2019 actief als zelfstandige onderneming in de GWW-branche. boon beton onderscheidt zich door zijn productkennis, transparantie en snelheid in handelen. Als boon beton het u niet kan aanbieden is het waarschijnlijk ook niet te koop.

Lees meer

logo-ico

PROJECTEN